ΠΕΝΘΗΜΕΡΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΑΪ-ΤΣΙ ΚΑΙ ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ

[25-29 Ιουνίου], [2-6 Ιουλίου], [6-10 Αυγούστου]

ΠΕΝΘΗΜΕΡΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ - διακοπές στις Κυκλάδες με  Τάι-Τσι και Τσι-Κουνγκ

Συνδυάστε τις διακοπές σας στη «σιδηρά νήσο» των Κυκλάδων, με τη μοναδική αναζωογονητική επίδραση του Τάι Τσι και του Τσι Κουνγκ.

[25-29 Ιουνίου], [2-6 Ιουλίου], [6-10 Αυγούστου]

Συνδυάστε τις διακοπές σας στη «σιδηρά νήσο» των Κυκλάδων, με τη μοναδική αναζωογονητική επίδραση του Τάι Τσι και του Τσι Κουνγκ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • «Τα Παιχνίδια των 5 Ζώων». Θα παίξουμε, θα γυμναστούμε, θα αποβάλλουμε το στρες και θα ανανεωθούμε μέσα από τις κινήσεις ζώων όπως η τίγρης, το ελάφι, η αρκούδα, ο πίθηκος και ο γερανός.
  • Επιλεγμένες χαρακτηριστικές κινήσεις του Τάι Τσι («Κινώ τα Χέρια σαν Σύννεφα», «Πιάνω την Ουρά του Σπουργιτιού», «Μονό Μαστίγιο», «Απωθώ τον Πίθηκο», «Χωρίζω τη Χαίτη του Άγριου Αλόγου») θα μας φέρουν σε επαφή με τις ευεργετικές επιδράσεις αυτής της τόσο ξεχωριστής τέχνης.
  • Συμπληρωματικές αναπνευστικές ασκήσεις και τεντώματα (stretching) για ελαστικότητα, ευεξία και χαλάρωση.
Τα μαθήματα ξεκινούν Τρίτη και τελειώνουν Σάββατο.
Η διάρκεια του κάθε μαθήματος είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.
Το τελευταίο μάθημα (του Σαββάτου) διαρκεί 2 ώρες.
Μπορείτε να επιλέξετε το πρωϊνό (8:00-9:30) ή το απογευματινό (19:30-21:00) γκρουπ.
Συνολική διάρκεια 9 διδακτικές ώρες. Κόστος συμμετοχής 55 ευρώ. Μειωμένο* 45 ευρώ.
Δίνεται η δυνατότητα σε όποιον το θέλει, να παρακολουθήσει και τα δύο γκρουπ με κόστος 80 ευρώ.
*Δικαίωμα μειωμένου κόστους συμμετοχής σε ανέργους, φοιτητές, συνταξιούχους, πολύτεκνους και σε μέλη της ίδιας οικογένειας.

ΠΕΝΘΗΜΕΡΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ - διακοπές στις Κυκλάδες με  Τάι-Τσι και Τσι-Κουνγκ

Τάι Τσι (太极)

Το Τάι Τσι είναι μια παραδοσιακή τέχνη που έρχεται από την Κίνα με ζωντανή ιστορία αρκετών αιώνων.
Από πολλούς θεωρείται εσωτερική πολεμική τέχνη, από άλλους διαλογισμός σε κίνηση, από άλλους ένα είδος καλαίσθητου αργού χορού ή μία μέθοδος ευχάριστης υγιούς άθλησης. Τελικά, όπως και να το προσεγγίσει κανείς, το Τάι Τσι παραμένει μοναδικό για την ευεργετική επίδραση που έχει τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα. Ισχυρότερο ανοσοποιητικό και καρδιαγγειακό σύστημα, δυνατότερο, πιο ελαστικό και πιο υγιές σώμα, περισσότερη ευεξία και αυτοπεποίθηση, καλύτερη συγκέντρωση και λιγότερο άγχος είναι μόνο μερικά από τα «δώρα» του Τάι Τσι σε εκατομμύρια ασκούμενους σε όλο τον κόσμο.

Τσι Κουνγκ(气功)

Το Τσι Κουνγκ είναι ένας ζωντανός θησαυρός που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Κίνα.
Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένα ασκησειολόγια που στοχεύουν στην διατήρηση της καλής υγείας, στην ενδυνάμωση και ελαστικοποίηση του σώματος, στην εναρμόνιση κίνησης, νου και αναπνοής.
Σύγχρονες ιατρικές έρευνες έχουν καταγράψει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε ομάδες ανθρώπων που ασκήθηκαν για έξι μήνες στο Τσι Κουνγκ της Υγείας (Health Qigong).
Τα ασκησειολόγια αυτά απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και μπορούν να αποτελέσουν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο τρόπο άσκησης για τον καθένα, καθώς αποτελούνται από καλαίσθητες κινήσεις που εκτελούνται με τη συνοδεία μουσικής.

Περισσότερες Πληροφορίες